Skip to content

O nama

Svezi ukus na dohvat ruke

Ubrzan način života ne mora značiti kompromis sa svežinom i kvalitetom hrane. Sada možete uživati u lokalno uzgajanom, zdravom voću, povrću, i drugim poljoprivrednim proizvodima putem naše online prodavnice. Direktno od polja do vašeg stola, naša široka paleta proizvoda pruža sveže plodove, povrće, i druge poljoprivredne poslastice.

Naša digitalna platforma vam omogućava da istražite bogatstvo poljoprivrednih proizvoda sa samo nekoliko klikova. Bez obzira da li tražite sveže sezonsko voće, organsko povrće ili domaće proizvode, mi vam pružamo jednostavan pristup vrhunskim proizvodima koje uzgajaju lokalni poljoprivrednici s ljubavlju i pažnjom.

Prednosti naše online prodaje su brojne. Sa mogućnošću pregleda detaljnih opisa, slika i recenzija proizvoda, možete doneti informisane odluke o onome što stavljate na svoj sto. Takođe, podržavamo direktan kontakt između vas i poljoprivrednika, stvarajući zajednicu koja ceni transparentnost i kvalitet.

Nudimo brzu i sigurnu dostavu putem pouzdanih kurirskih usluga, čime garantujemo da će vaša porudžbina stići sveža i neoskvrnjena. Naša posvećenost održivom poslovanju znači da podržavate lokalnu zajednicu i doprinosite zaštiti životne sredine.

Osvežite svoje trpeze s našom selekcijom poljoprivrednih proizvoda dostupnih samo jednim klikom. Pružite svojoj porodici najbolje, podržite lokalne poljoprivrednike, i iskusite raznolikost svežih ukusa. Kupujte online, jednostavno, brzo, i sa sigurnošću da dobijate najbolje od prirode svaki put!

 

Sveži ukusi na dohvat ruke

Kupujte kvalitetne poljoprivredne proizvode

info@klikdozimnice.com

Zimnica…

Zimnica, poput zime, nosi sa sobom osećaj pripreme i čekanja. Baš kao što se zima prikrada sa svojim hladnim šapatom, tako i proces pripreme zimnice polako uzima maha dok letnji plodovi sazrevaju. Oboje nas podsećaju na prirodni ciklus života i sezona.

Zimnica je kao arhiva letnjih ukusa koja nas čuva od hladnoće, poput toplog džempana kad padne prvi sneg. Dok zima donosi tišinu i zimske čarolije, zimnica nam pruža ukuse i arome koje nas greju iznutra. Oba fenomena nas podsećaju na promenljivost prirode i koliko smo povezani s njenim ritmom.

Zimnica, izraz izvanredno ukorenjen u tradiciji nekih slovenskih naroda, ponajviše na Balkanu, označava tajanstvenu veštinu očuvanja prirodnih blaga voćnjaka i povrtnjaka za nemilosrdne zimske mesece. Ona je sušta čarolija pretvaranja svežih plodova u raskošno konzervirane arome, osiguravajući neprekidni dotok voća i povrća tokom onih hladnih meseci kada sveži darovi prirode postaju retki gosti.

Tradicija zimnice predstavlja dugu i duboko ukorenjenu praksu konzerviranja voća i povrća kako bi se obezbedila hrana za zimske mesece. Ova tradicija ima bogato nasleđe u mnogim kulturama, a posebno je izražena u ruralnim i seoskim zajednicama.

Osnovna svrha tradicije zimnice je sačuvati sveže plodove letnjeg i jesenjeg perioda za kasniju upotrebu. To se obično postiže procesima kao što su kiseljenje, konzerviranje, sušenje, ili pravljenje džemova i sirupa. Ovi konzervirani proizvodi često zadržavaju ukus i hranljivu vrednost svežeg voća i povrća, čime se obezbeđuje raznovrsna ishrana tokom zime.

Tradicionalno, pravljenje zimnice je obavezno društveno događanje u zajednici ili porodici. Često se generacijama prenose recepti, tehnike i veštine u pripremi zimnice. Osim što obezbeđuje hranu, tradicija zimnice takođe ima kulturnu i emocionalnu vrednost, jer često simbolizuje zajedništvo, razmenu iskustava i povezanost sa prirodom.

Tradicija zimnice je važan deo mnogih kultura širom sveta, i predstavlja način očuvanja tradicionalnih ukusa i običaja, kao i način da se očuva veza između prošlih i sadašnjih generacija.

Nasi proizvodi

1

Proizvodi od povrća

Domaći ajvar je specijalitet balkana, naročito srpske kuhinje. U ponudi ima više vrsta ajvara i podela, tako da ajvar može biti ljuti i blagi, ajvar od pečene paprike kao i od barene. Ajvar je jedan od namernica bez koga se zima ne čeka, zimske trpeze su nezamislive…

Proizvodi od voća

Slatka, džemovi, marmelade se nalaze u mnogim vašim specijalitetima i slatkišima, nezamisliv sastojak za savršen ukus…

3
5

Sokovi

Sokovi se mogu praviti od svih vrsta voća, veoma su bogati raznim vitaminima zavisno od vrste voća.. Domaći sokovi se prave od jabuka, jagoda, višanja, borovnica, aronija, krušaka…

ajvar

Citati o hrani…